Pressemeldling

Equinor skal etablere og drifte en ny områdeberedskapsløsning for Barentshavet sørvest. Løsningen vil tilføre nye ressurser, kompetanse og kapasiteter som vil styrke sikkerheten og beredskapen i dette havområdet.

Det nye operatørsamarbeidet er et samarbeid med Vår Energi, operatør for Goliat. Industrisamarbeidet for olje- og gassoperatørene i Barentshavet (The Barents Sea Operation Cooperation – BASOP) har tatt initiativ til arbeidet. Havindustritilsynet har gitt samtykke til etablering av områdeberedskapen som vil være operativ fra 1. januar 2025.

Beredskapen i Barentshavet er allerede god, med løsningen som Vår Energi har etablert for Goliat-feltet.

Den nye områdeberedskapen vil styrke beredskapen ytterligere og er dimensjonert for å håndtere beredskapshendelser i et havområde med lange avstander, mye vær og viktige naturressurser. Løsningen er tilrettelagt for samhandling og deling av felles ressurser, og andre selskap kan senere delta.

Grete B. Haaland, direktør for Utforskning og produksjon nord i Equinor.

– Sikkerhet er vår første prioritet, vi skal ha god beredskap der vi har aktivitet. Sammen med de andre operatørene, myndighetene og leverandørindustrien har vi gjennom femti år utviklet beredskapen knyttet til feltene i Nordsjøen og i Norskehavet. Med oppstart av Johan Castberg mot slutten av året og økt aktivitet i nord etablerer vi nå områdeberedskap også i Barentshavet, sier Grete B. Haaland, direktør for Utforskning og produksjon nord i Equinor.

Områdeberedskapen for Barentshavet sørvest omfatter: