Sokkeldirektoratet

23.08.2024 OMV og partnerne har funnet gass i undersøkelsesbrønn 6605/6-1 S i Norskehavet.

Det var riggen Transocean Norge som boret brønnen, som er den første som bores i utvinningstillatelse 1194. Funnet ligger om lag 65 kilometer sørvest for Aasta Hansteen-feltet og 310 kilometer vest for Sandnessjøen.

Foreløpig beregning av størrelsen på funnet i det primære letemålet er mellom fire og tolv millioner standard kubikkmeter (Sm3) utvinnbare oljeekvivalenter (o.e.).

Det ble også gjort funn i to andre nivå, og her er størrelsen på volumene usikre.

Tillatelsen ble tildelt i Tildeling i forhåndsdefinerte områder (TFO) i 2022. Rettighetshaverne, OMV (40 prosent), Vår Energi (30) and INPEX Idemitsu (30), skal vurdere en mulig framtidig utbygging.

Geologisk informasjon

Primært letemål for brønnen var å påvise petroleum i øvre kritt reservoarbergarter i Springarformasjonen, og sekundært i Niseformasjonen, også i øvre kritt.

I det primære letemålet påtraff brønnen en gasskolonne på om lag 20 meter hvorav 13 meter i sandsteinsreservoar med moderat til god reservoarkvalitet. Gass/vann-kontakten ble ikke påtruffet. Foreløpig beregning av størrelsen på funnet i Springarformasjonen er på mellom 4 og 12 millioner Sm3 utvinnbare o.e.

I tillegg ble gassfylte sandsteinslag på til sammen 11 meter påtruffet i nedre del av Springarformasjonen. Det er usikkerhet knyttet til størrelsen på dette funnet, men en foreløpig beregning gir mellom 0,5 og 5 millioner Sm3 utvinnbare o.e.

I det sekundære letemålet i Niseformasjonen ble det påtruffet en gasskolonne på om lag 5 meter i sandsteinsreservoar med moderat reservoarkvalitet. Det er usikkerhet knyttet til størrelsen på funnet, men foreløpige beregninger gir mellom 0,5 og 6 millioner Sm3 utvinnbare o.e.
Brønnen ble ikke formasjonstestet, men det er utført omfattende datainnsamling og prøvetaking.

Brønn 6605/6-1 S ble boret til et vertikalt og målt dyp på henholdsvis 4641 og 5123 meter under havflaten og ble avsluttet i Niseformasjonen i øvre kritt.

Havdypet er 1064 meter. Brønnen er permanent plugget og forlatt.