Antall Besøkende:344797


Tariffavtale Login OCS
Equinor med olje- og gassfunn i Nordsjøen
Funnet ble gjort etter boring av en letebrønn nær Troll-feltet i Nordsjøen, ifølge en pressemelding fra selskapet.
 1 
 2 
 3 
 4 
 5 
 6 
 7 
 
Industri Energi krever karantenekompensasjon for nær 650 medlemmer i 90 selskaper
Industri Energi har besluttet å rettslig forfølge krav om kompensasjon for karantene i fritiden for nær 650 medlemmer. -Kravene vil bli fremmet for domstolene som et gruppesøksmål, sier avdelingslederne Karianne Rettedal og Erling Holmefjord i Industri Energi.
Industri Energi sendte i fjor høst ut epost til alle medlemmer med spørsmål om de hadde blitt pålagt karantene på fritiden under koronapandemien. Forbundet fikk svar fra 3500 medlemmer som på ulike måter var berørt av karantene i forbindelse med arbeidsforholdet.

-Vi har gått gjennom alle svarene og utredet det rettslige grunnlaget for å kunne kreve kompensasjon for pålagt karantene som følge av pandemien. Vår klare vurdering er at pålagt og utstått karantene i fritiden skal være berettiget kompensasjon, sier Erling Holmefjord, leder for arbeidslivsavdelingen og Karianne Rettedal, leder for juridisk avdeling, i Industri Energi.

– Mange av våre medlemmer måtte i sin avtalte friperiode sitte i isolasjon på hotell opptil ti dager før arbeidsoppdraget startet. Få har fått noen kompensasjon for dette, sier de.

Forbundet har besluttet å forfølge krav om kompensasjon for karantene i fritiden rettslig for nær 650 medlemmer i 90 selskaper.

Du finner mer informasjon her: Koronakompensasjon

Stor belastning for den enkelte

Særlig oljearbeidere som er bosatt i andre land hadde under pandemien omfattende, inngripende belastning over lang tid.

-Eksempelvis ser vi at medlemmer fra Danmark først måtte sitte i karantene ved ankomst i Norge, deretter reiste de ut på rigg med strenge restriksjoner om bord, før de dro tilbake til hjemlandet for å gå i ny karantene. Dette varte måned etter måned og var enormt belastende for mange, sier Erling Holmefjord.
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
Saksbehandlerne i organisasjonsavdelingen Eivind Eriksrud (fv), Torbjørn Teigland (fungerenede leder), Kenneth Norum og Kim Tomas Klevengen er blant de som følger opp sakene om koronakarantene. Foto: Atle Espen Helgesen 
 
 
 Han forklarer at olje- og gassproduksjonen ble holdt i gang, med folk bosatt over hele verden, nesten uansett kostnad for enkelte.

-Vi har gjennom omfattende dialog med arbeidsgivere og arbeidsgiverforeningene forsøkt å finne løsninger som ivaretar våre medlemmer som har sittet i karantene under pandemien, uten å lykkes med det. Nå er tidspunktet kommet for å søke løsninger gjennom rettsapparatet, sier han.

Må regnes som arbeidstid

Advokat Karianne Rettedal forklarer at det er den enkeltes arbeidsavtale som angir arbeidstid og fritid.

-Når arbeidsgiver pålegger arbeidstakeren plikter som medfører at arbeidsavtalens bestemmelser om dette ikke overholdes, må det regnes som arbeidstid som berettiger kompensasjon, sier Rettedal.

Hun understreker at arbeidsavtalens bestemmelser om arbeidstid ikke overholdes når arbeidsgiver pålegger arbeidstaker restriksjoner i fritiden.
 


   
   Del på:         
 
email email
Arkiv
 • NOVA FIRST OIL
  Please read the emails below from Wintershall DEA and Fabio Micari.This is great...
 • NYE LØNNSTABELLER pr...
 • MULIG STREIK - POSSI...
 • Ønsker alle en God 1...
  Wish everyone a great May 17th. Ønsker alle en god 17.mai
 • Forlik i saken om ko...
  Partene har inngått forlik i kravet om kompensasjon for tiden medlemmer har bruk...
 • TVIST OM KOMPENSASJO...
  Partene har i dag blitt enige om å løse saken utenrettslig og heve saken forArbe...
 • BUONA PASQUA - GOD P...
 • SAIPEM NEWSLETTER MA...
  It’s time for Offshore Drilling Newsletter March’sedition.
 • Pyskososiale undersø...
  WORK ENVIRONMENT SURVEY SAIPEM OFFSHORE 2022
 • Saipem bags offshore...
  Following its recent decision to focus on its core oil and gas drilling activiti...
 
 - Kabura/Publisher  1.0  | levert av iT Løsninger no as.