Antall Besøkende:228248


Tariffavtale Login OCS
Nordsjødykkere tapte rettssak
En gruppe amerikanske tidligere nordsjødykkere som krevde å få utbetalt den norske kompensasjonsordningen, fikk ikke medhold i Oslo tingrett.
 1 
 2 
 3 
 4 
 5 
 6 
 7 
 
Rederiforbundet vurderer lockout i riggkonflikten
Streiken i riggoppgjøret kan få en dramatisk vending etter at Rederiforbundet vurderer å bruke lockout. Det er i så fall første gang på 14 år i Norge.

Fagforeningen Safe har nå 1.550 arbeidere på 28 installasjoner på norsk sokkel i streik. Ytterligere 1.500 ansatte er permittert som følge av streiken, som ble innledet i forrige uke og utvidet natt til mandag.

Nå varsler Rederiforbundet at de vurderer å gå til lockout.

– Lockout er et lovlig virkemiddel for arbeidsgiver som svar på arbeidstakernes streikeuttak. Bruk av dette virkemiddelet vil ha til hensikt å legge maksimalt press på motparten i konflikten. På samme måte som streikevåpenet er lockout et svært alvorlig motangrep. Bruk av et slikt virkemiddel vurderer vi naturligvis fortløpende, sier forhandlingsleder Jakob Korsgaard i Rederiforbundet til Sysla.

Ved en lockout stenger arbeidsgiver ute ansatte som ikke er i streik fra arbeidsplassen. Hensikten er gjerne å tvinge fram en tvungen lønnsnemnd.

– Hvilken strategi Rederiforbundet ønsker å benytte, får være opp til dem. Men en lockout vil ikke løse utfordringene partene her står overfor, sier Roy Aleksandersen, første nestleder i Safe.

Ifølge Fafo-forsker Kristine Nergaard har dette kun skjedd i Norge to ganger på 2000-tallet, begge gangene i 2004. Den ene lockouten var i grossistbransjen og den andre i riggnæringen.

No er 1.550 offshorearbeidarar i streik. Striden står om pensjon

IE: – Vi tar vare på medlemmer

– Medlemmene våre blir permittert der Safe-medlemmer er tatt ut i streik. Om det skulle bli lockout stenger arbeidsgiveren ut Safe-medlemmer, og det vil bety at det blir flere av våre medlemmer som blir permittert, sier nestleder Terje Valskår i Industri Energi til FriFagbevegelse.no.

Forbundet har ikke informasjon om hvor mange medlemmer Safe har på ulike rigger og i ulike selskap og kan dermed ikke forutsi hvilke medlemmer som blir permittert ved en eventuell lockout.

– Men vi er forberedt med et klubbapparat som håndterer dette i første omgang. Vi tar vare på våre medlemmer på best mulig måte og forholder oss til at det pågår en streik.

Mandag varslet Rederiforbundet at omtrent 1.500 arbeidstakere, og dermed like mange som er i streik, må permitteres som følge av streiken så langt. De fleste av disse er medlemmer i Industri Energi, bekrefter Valskår.

– Vi må forholde oss til det Safe foreløpig har gjort, akseptere det og håpe de finner en løsning. Det er to parter i konflikt og de må finne ut av dette selv, sier han.

Må permittere rundt 1.500 som følge av offshorestreiken   
   Del på:         
 
email email
Arkiv
 • "TYTTEBÆR" VAR TØRR
  Boret tørt på Tyttebær
 • Saipem Global Petrop...
  Søk jobber internasjonalt - Apply for jobs internationally
 • FLYER AFP + 1G
  Hva er AFP+1G og har ordningen forsvunnet ?
 • SCARABEO 8 SKAL BORE...
  Total E&P Norge har fått Petroleumstilsynets tillatelse til å bore prospektet &#...
 • Info til tillitsvalg...
  Fra nå av vil innlogging til klubbkontoret gå via «min side», i stedet...
 • Trykte versjoner av ...
  Trenger klubben/avdelingen din Hovedavtalen LO-NHO i trykt format? Nå kan den be...
 • Enighet i forhandlin...
  Industri Energi kom natt til fredag i havn med lønnsforhandlingene med Norges Re...
 • Forhandlingene på f...
  Tarifforhandlingene mellom Industri Energi og Norges Rederiforbund på flyteriggo...
 • SKALA-kurs på Sola S...
  Industri Energi SKALAs kurs, Modul I, arrangeres den 1/6 til 3/6 på SolaStrand ...
 • Tariffoppgjøret OBF
  Vedlagt finner dere protokollen fra OBF oppgjøret med Norsk Olje og Gass.OBF= Ol...
 
 - Kabura/Publisher  1.0  | levert av iT Løsninger no as.