Antall Besøkende:325412


Tariffavtale Login OCS
Betydelig lønnsøkning til flyteriggansatte, dermed ingen streik
Industri Energi kom natt til onsdag til enighet med Norges Rederiforbund på flyteriggavtalen. – Vi har sikret medlemmene våre på flyteriggområdet en solid lønnsøkning, sier forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi.
 1 
 2 
 3 
 4 
 5 
 6 
 7 
 
Ekofisk-lisensene forlenget med 20 år
Olje- og energidepartementet forlenger utvinningstillatelsene for feltene i Ekofisk-området fra 2028 til 2048.

Forlenget levetid sikrer langsiktig drift og ressursforvaltning i tråd med selskapets langsiktige visjon på norsk kontinentalsokkel, skriver operatør ConocoPhillips i en pressemelding. 

– Vi er stolte av vår historie i Norge, og vi er fornøyde med denne beslutningen. Forlengede utvinningstillatelser i Ekofisk-området bidrar til at vi kan gjøre bærekraftige og langsiktige investeringer, noe som igjen bidrar til videre verdiskaping, sysselsetting og ringvirkninger. I tillegg sikres framtidig energiforsyning fra olje- og gassprovinsen sørvest i Nordsjøen, sier Steinar Våge, regiondirektør i ConocoPhillips Europa, Midtøsten og Nord-Afrika.

Feltene på norsk sokkel må ha en gyldig produksjonstillatelse, der operatør og lisenshavere inngår en avtale med myndighetene om aktivitet på feltet. Det åpner for at myndighetene kan sette forpliktelser eller gi føringer til initiativ som kan lede til for eksempel økt utvinning. De nåværende utvinningstillatelsene 018, 018 B og 275 i Ekofisk-området utløper 31. desember 2028, og nå forlenger OED lisensene fram til 2048. I dag gir dette potensial for en total levetid på Ekofisk på nesten 80 år. Praksis er å fornye tillatelser i god tid før lisensavtalen går ut for å gi partene forutsigbarhet, som igjen bidrar til sikker og effektiv drift.

Med levetidsforlengelsen anerkjenner myndighetene betydelig gjenværende potensial for ressursutvikling og nye prosjekter i Ekofisk-området, samt at Ekofisk er et viktig knutepunkt for prosessering og transport av ressurser for en rekke andre felt i Nordsjøen.

– Etter over 50 års drift takker vi for tilliten fra myndighetene, og vi ønsker også å takke partnerskapet for godt samarbeid. Denne milepælen er en anerkjennelse av vårt arbeid og langsiktige planer for videre utvikling fram mot selskapets visjon først og sist på norsk sokkel. Vi bygger videre på vår HMS-kultur og evne til å forvalte ressurser med ny kunnskap og teknologi, og vi ferdigstiller plan for utbygging og drift for Eldfisk Nord-prosjektet, som leveres om kort tid. En forlengelse av utvinningstillatelsene har vært en forutsetning for å søke godkjenning for prosjektet, sier Jan-Arne Johansen, ConocoPhillips’ driftsdirektør for Ekofisk-området.   
   Del på:         
 
email email
Arkiv
 • Ønsker alle en God 1...
  Wish everyone a great May 17th. Ønsker alle en god 17.mai
 • Fagforbundet vil «se...
  Fagforbundets leder Mette Nord mener det må settes grenser for oljeindustrien. D...
 • Orienterte statsråde...
  Industri Energi hadde mandag møte med olje- og energiminister Terje Aasland (Ap)...
 • Forhandlingsmøte 28....
  Generelt forhandlingsmøte mellom Saipem SpA Norway Branch og S.E.ANegotiation me...
 • Harald vant fram: Ol...
  Klubbleder Harald Hereid i Odfjell Drilling og Industri Energi har blitt enige m...
 • Forlik i saken om ko...
  Partene har inngått forlik i kravet om kompensasjon for tiden medlemmer har bruk...
 • TVIST OM KOMPENSASJO...
  Partene har i dag blitt enige om å løse saken utenrettslig og heve saken forArbe...
 • Fullt hus og god ste...
  Industri Energi arrangerte mandag kveld et åpent møte i Hammerfest, i forbindels...
 • Ekofisk-lisensene fo...
  Olje- og energidepartementet forlenger utvinningstillatelsene for feltene i Ekof...
 • Oljebransjen trenger...
  Endring i aktivitet og stor aldersavgang gjør at olje- og gassnæringen har behov...
 
 - Kabura/Publisher  1.0  | levert av iT Løsninger no as.