Antall Besøkende:279282


Tariffavtale Login OCS
Nødvendig å etablere et nytt karanteneregelverk for sokkelarbeidere som er bosatt i utlandet
I et felles brev til helseministeren foreslår Industri Energi, Fellesforbundet, Norsk olje og gass, Norges Rederiforbund og Norsk Industri endringer i karanteneregelverket for arbeidstakere som ankommer Norge for å jobbe på sokkelen.
 1 
 2 
 3 
 4 
 5 
 6 
 7 
 
Ansatte i oljeservice får ny lønn. Her er resultatet
Drøyt 6500 Industri Energi-medlemmer har fått ny lønn. YS-forbundet Safe bøyt forhandlingene.
Industri Energi kom natt til torsdag til enighet med Norsk olje og gass i forhandlingene om oljeserviceavtalen (OSA).

– Vi er fornøyd med at vi har fått på plass et godt oppgjør for medlemmene, i tråd med frontfaget, sier forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi en pressemelding.

Partene er enige om at satsene i lønnsmatrisen i OSA økes med 1400 kroner fra 1. juni 2020. Satsene økes med ytterligere 11.646 kroner fra 1. januar 2021.

Skift- og nattillegget blir økt med 3,50 kr til 90 kroner per time. Helligdagsgodtgjørelsen økes fra 2025 kroner til 2060 kroner per dag. I tillegg heves minstelønnssatsene med 6 kroner per time.


Flere krav ble ikke innfridd


Industri Energi fikk blant annet arbeidsgiverne med på at ved kurs i utlandet av kortere varighet skal det registreres brukt tid opptil ti timer, som er delvis gjennomslag for Industri Energis krav om lik timeregistrering som for Norge.

– Vi hadde flere krav som ikke ble innfridd, men er enig med arbeidsgiverne om at det skal nedsettes et utvalg som ser nærmere på innplassering av nye stillinger og et utvalg som skal se på ulike aspekter rundt fastsettelse av arbeidsperiode, sier Alfheim.

Industri Energi fikk også gjennomslag for at oljeservicebedriftene skal forskuttere sykelønn også der det ikke har vært gjort tidligere.

Norsk olje og gass forplikter seg dessuten å gjøre medlemmene oppmerksomme på begrensningene som gjelder ved bruk av vikarer og innleie.

Partene fremhever viktigheten av at det gjennomføres reelle lokale forhandlinger for individuelt avlønnede. Bedriftene skal rapportere tilbake til Norsk olje og gass at de lokale forhandlingene er gjennomført.


Safe brøyt forhandlingene

Etter to dager med forhandlinger med Industri Energi på Oljeserviceavtalen og Safe på Brønnserviceavtalen, ble det klart at det ikke var mulighet til å komme til enighet med fagforbundet Safe. De to avtalene er likelydende.

– Det er svært beklagelig at Safe ikke ville godta det fremsatte tilbudet som Industri Energi godtok og som var i tråd med rammen i de sentrale forhandlingene i frontfagoppgjøret, sier forhandlingsleder Jan Hodneland i Norsk olje og gass i en pressemelding.

Dato for mekling blir fastsatt senere.

Følgende oljeservicebedrifter, som er leverandører til oljeselskaper, er omfattet av avtalene: Schlumberger Norge, Halliburton, Baker Hughes Norge, Oceaneering, Altus Intervention, Weatherford Norge, Aker Solutions (avd Ågotnes), Vetco Gray Scandinavia, Oceaneering Asset Integrity, Subsea 7 Norway, Expro Norway, Franks International, Welltec Oilfield, Cameron Norge, Ramco Norway, PSW Technology, Rely0n Nutec Norway, Enhanced Drilling, IOS Tubular Management, Intertek West Lab, Soiltech Offshore Services, ResQ, Landmark Graphics, Petrotech, Stratum Reservoir Norway, Benor, KCA Deutag Drilling Norge, Speedcast Norway, Altus Intervention Technologies, Nosefo Tau, Nosefo Bergen, TWMA Norge.


   
   Del på:         
 
email email
Arkiv
 • Please find attached...
  Covid-19: Test regime/quarantine for foreigners travelling offshore
 • Gassfunn sørvest fo...
  Brønn 6507/4-1 ble boret av "Leiv Eiriksson", som nå skal bore undersøkelsesbrøn...
 • It’s time for Offsho...
 • SAIPEM - Covid 19- B...
  CFR (case fatality rate) — is the proportion of deaths from COVID-19 disea...
 • - DOLPHIN HAR SNART ...
  DNO Norge har tildelt Dolphin Drilling en kombinert riggkontrakt, som innebærer ...
 • Ansatte i oljeservic...
  Drøyt 6500 Industri Energi-medlemmer har fått ny lønn. YS-forbundet Safe bøyt fo...
 • -Vurderer boikott av...
  Vekterselskapenes permitterer hovedtillitsvalgte. Nå kommer det kraftige reaksjo...
 • Forhandlingene i gan...
  Forhandlingene mellom Industri Energi og Norges Rederiforbund for de landansatte...
 • SAIPEM - Covid 19- B...
  Dear All, Please find attached update N 161.
 • Lønnstabel 2020-2021...
  HYRE- OG OVERTIDSSATSER FOR ANSATTE PÅ FLYTTBARE OFFSHOREINNRETNINGERBORING...
 
 - Kabura/Publisher  1.0  | levert av iT Løsninger no as.