Antall Besøkende:268797


Tariffavtale Login OCS
LOs helikopterutvalg
-Krever at all helikopterflyging med 19 passasjerer må opphøre
LOs helikopterutvalg har vært i kontakt med både Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet rundt antall passasjerer i offshorehelikoptrene i dagens koronasituasjon.
 1 
 2 
 3 
 4 
 5 
 6 
 7 
 
Fra massiv nedbemanning til over 400 nyansettelser for Seadrill
  Seadrill kuttet 1000 jobber i Norge og sto i fare for å gå konkurs. Nå har selskapet flyttet hjem til Stavanger, og pilene peker endelig oppover igjen.
 

Oljekrisen ble brutal for Seadrills norske avdeling, som inntil i fjor het North Atlantic Drilling. Før nedturen startet sommeren 2014, hadde riggselskapet 1400 ansatte i Norge. Da bunnen ble nådd to år senere, hadde 1000 av dem mistet jobben.

– Det var heftig. Vi gikk gjennom fire omfattende nedbemanninger på kort tid, sier Arild Berntsen, som har vært hovedtillitsvalgt i selskapet siden 1996, til Sysla.

Krisen gjorde nemlig at oljeselskapene brukte langt mindre penger på å leie inn rigger til leteboring og andre oppgaver. I 2016 hadde daværende North Atlantic Drilling bare to rigger i drift på norsk sokkel. Mange lå uten arbeid i norske fjorder. Da var det heller ikke bruk for folk til å bemanne dem.

 

420 nye inn

Nå ser det imidlertid betraktelig lysere ut.

– Situasjonen er veldig positiv på mange områder. Aktiviteten har tatt seg veldig opp. Det snudde for alvor midt i 2018, sier europadirektør Henrik M. Hansen, som også viser til at selskapet har gått gjennom en omfattende restrukturering, noe vi skal komme tilbake til snart.

I dag har Seadrill fire rigger i aktivitet på norsk sokkel. I tillegg er to splitter nye på vei inn. “West Mira” ligger til kai på Ågotnes utenfor Bergen, der de siste forberedelser blir gjort før den skal på jobb for Wintershall Dea i august. “West Bollsta” er på vei fra verftet i Korea og har kontrakt med Lundin fra april neste år.

Flere rigger i arbeid betyr også mange nyansettelser. Siden i fjor vår er om lag 240 medarbeidere ansatt. Det betyr at det totale antallet ansatte nå er oppe i rundt 900, og i månedene framover skal ytterligere 180 inn for å bemanne “West Bollsta”. Dermed vil totalt rundt 420 medarbeidere ansettes på halvannet år.

– En av våre store utfordringer framover blir å få inn de folkene vi trenger, så det er jo et positivt problem. Men vi har fått inn nesten 2000 søknader. Det er fortsatt interesse for å jobbe i bransjen, sier Hansen. 

 


   
   Del på:         
 
email email
Arkiv
 • -REGJERINGEN NEKTER ...
 • SAIPEM Offshore Dri...
  It's time for Offshore Drilling Newsletter monthly edition.
 • Er du blitt peritter...
  HAVE YOU BEEN LAID OFF ?
 • Industri Energi krev...
  Industri Energi er glad for at vi har fått på plass en tiltakspakke som skalsikr...
 • Covid-19- WHO Bullet...
  WHO Situation Report - 138. Normal 0 21 false false false ...
 • Nye endringer i dagp...
  Dagpengesatsen som sikrer lavtlønte stoppes allerede i november. Regjeringen ha...
 • Div. om permittering...
  Se vedlagte newsletter.
 • Dagpengene til permi...
 • Industri Energi krev...
  Mange utenlandske oljearbeidere sitter i karantene i Norge uten lønn før de kan ...
 • Stadig færre rigger ...
  Riggtellingen for Nord-Amerika viser at stadig flere rigger blir tatt ut av drif...
 
 - Kabura/Publisher  1.0  | levert av iT Løsninger no as.